Szada 21. Század

Friss topikok

  • Barigabi: Tisztelt Rába úr! 2111 Szada januári számában megjelent egy "szimpatikus" írás a nyugdíjvagyonunk... (2011.02.28. 20:27) NYUGDÍJ-PÉNZTÁRTAGOK! ELŐRE!
  • Barigabi: barigabi@fibermail.hu (2010.10.01. 08:40) TIZENÖT NAP

Linkblog

NYUGDÍJ-PÉNZTÁRTAGOK! ELŐRE!

2010.11.28. 12:54 RÁBA GYÖRGY

 

 
 
Itt a tervezet pontos szövege.
 
18. § Az Mpt. 24. § (10) és (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
 
„(10) A 23. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott esetben a magán-nyugdíjpénztári tagnak a magánnyugdíjrendszerben fennálló tagsági jogviszonya fenntartásának szándékáról – ha e törvény eltérően nem rendelkezik – személyazonosságának ellenőrzése céljából személyesen, a Nyugdíjbiztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szervnél (a továbbiakban: nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv) kell nyilatkoznia.
 
Azt a magán-nyugdíjpénztári tagot, aki a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv előtti nyilatkozattételben testi fogyatékossága, egyéb egészségügyi ok miatt vagy azért akadályozott, mert személyi szabadságát korlátozó büntetés vagy intézkedés hatálya alatt áll, nyilatkozattételének lehetővé tétele érdekében – kérésére – a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felkeresi (a továbbiakban: helyszíni nyilatkozattétel). A helyszíni nyilatkozattétel lehetőségét a magán-nyugdíjpénztári tag 2011. január 21-éig írásban kérheti a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervtől.
 
A nyilatkozattételre rendelkezésre álló időtartam alatt tartósan külföldön foglalkoztatott, tartós külföldi szolgálatot teljesítő vagy külföldi tanulmányokat folytató magán-nyugdíjpénztári tag (a továbbiakban: tartósan külföldön tartózkodó pénztártag) nyilatkozatát személyesen a Magyar Köztársaság külképviseletén is megteheti.

 
 A nyilatkozattételre vonatkozó részletes eljárási szabályokat a Kormány rendeletben állapítja meg.”
 
 
28. § (1) Az Mpt. 123. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép, és a 123. § a
következő (6a)–(6b) bekezdésekkel egészül ki:
 
 „(6) A magán-nyugdíjpénztári tagnak a magánnyugdíjrendszerben fennálló tagsági jogviszonya fenntartásának szándékáról 2011. január 31. napjáig kell nyilatkoznia. A társadalombiztosítási nyugellátásban nem részesülő, e törvény alapján magán-nyugdíjpénztári taggá vált személy magánnyugdíjpénztári tagsági jogviszonya nyilatkozat hiányában 2011. február 1. napjával megszűnik.
 
A helyszíni nyilatkozattételre jogosult személy, illetve a tartósan külföldön tartózkodó pénztártag [24. § (10) bekezdés], ha nyilatkozatát 2011. január 31-éig rajta kívül álló okból nem tudta megtenni, akkor az akadály megszűnésétől számított nyolc napon belül a nyilatkozat 24. § (10) bekezdése szerinti módon való pótlásával egyidejűleg igazolási kérelmet terjeszthet elő. (6a) A (6) bekezdés szerinti igazolási kérelemről a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv annak előterjesztését követő 15 napon belül dönt.
(6b) Az igazolási kérelem jogerős elbírálásáig a kérelmező pénztártag magán-nyugdíjpénztári
tagsága fennmarad. Ha az igazolási kérelem jogerősen elutasításra kerül, a pénztártag magánnyugdíjpénztári tagsági jogviszonya az igazolási kérelem elutasítását követő napon megszűnik. A visszalépő tagi követelések tekintetében ezt követően e törvény rendelkezései szerint kell eljárni.”
 
 
Várjuk a rendeletet! Ne keverjük a dátumokat.

2 komment

Címkék: nyugdíj nyugdíjpénztár selmeczi matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://rabagyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr432478645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barigabi 2010.12.30. 22:06:24

Kedves Rába úr!

Rövid véleményem: egyszer, 1945-48 ban el lehetett rabolni mások vbagyonát, büntetlenül. De ma ez egy másik unió, az európai. A törvényes büntetés nem fog elmaradni.

Formatálni kellett a gépem, nincs meg semmilyen elérhetősége.

Üdv.:

Baranyai Gábor

Barigabi 2011.02.28. 20:27:57

Tisztelt Rába úr!

2111 Szada januári számában megjelent egy "szimpatikus" írás a nyugdíjvagyonunk elsíbolásáról. Írtam olvasói levelet, de természetesen nem jelent meg. Igaz, legalább megírták, hogy nem jelenik meg, ügyes - már már ravasz - indoklással. Gondoltam, akkor ide felteszem, talán nem gond. Ha az, törölje. Köszönettel, Baranyai Gábor

És a rövid levél:

Tisztelt Főszerkesztő úr!

Kedves Károly!

Nagy meglepetéssel olvastam A 2011 Szada újság legfrissebb számában az "Állami vagy Magán nyugdíj" című cikküket. Mondanivalóm legelején rögtön van egy kérdésem: mit keres ez a cikk az önkormányzati hírek között?! Illetékes lenne az önkormányzat? Várnék erre egy választ.

A lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy cikkben egy halvány kísérlet sem történik arra, hogy meghallgattassék a másik fél is.
A cikkre reagálva el kell mondjam: nem azért maradtam magánnyugdíjpénztár tag, mert nem vagyok képes kiszámolni, így rosszul járok, amennyiben elhiszem, minden így marad az idők végezetéig. Hanem azért, mert mert védem a magántulajdonom, és hiszek a jogállamban, ami nem csak visszaadja az önkényesen elvett javakat, de meg is bünteti azokat, akik annak elrablásában közreműködtek. Ahol az ilyen rablással dicsekedni lehetett, az egy másik unió - volt. A Szovjet Unió. Elmúlt, ha még nem vették volna észre. Biztosíthatom, hogy mindannak, ami történt, komoly következményei lesznek.

A magam részéről innen kívánok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és tettestársainak jó egészséget és hosszú életet, hogy majdan kiszabandó jogos börtönbüntetésüket teljes egészében letölthessék.

Végezetül álljon itt egy Deák Ferenc idézet:

" Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják, de amiről a nemzet félve a szenvedésektől , önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és mindig kétséges"

Ezért nem érdemes feladni.

Időnk sok van a nyugdíjig, és higgye el, a kedvező szerencse sem fog elmaradni.

Üdvözli,

Baranyai Gábor
süti beállítások módosítása