Szada 21. Század

Friss topikok

  • Barigabi: Tisztelt Rába úr! 2111 Szada januári számában megjelent egy "szimpatikus" írás a nyugdíjvagyonunk... (2011.02.28. 20:27) NYUGDÍJ-PÉNZTÁRTAGOK! ELŐRE!
  • Barigabi: barigabi@fibermail.hu (2010.10.01. 08:40) TIZENÖT NAP

Linkblog

A SZADA-SUKORÓ- BEREK "LAKÓPARK".

2010.09.16. 19:22 RÁBA GYÖRGY

Tisztelt Olvasóim!

Fájdalom, hogy Szadát sem kerülte el a korrupció. Itt is felbukkant, belopakodott a családok közé, és bizony, súlyos következmények után, csendben kiosont a faluból. De nyomai, <b>az okozott kár, a súlyos veszteség a falu kasszájában és a jogtalanul learatott óriási haszon néhány magánszemély zsebében, ittmaradt.</b>

Történt, hogy a falu fura urai, a zöldbárók, úgy döntöttek: vesznek egy kis földet a Berekben. Majdcsak jó lesz valamire. Hat hektár szántó, aranybánya, nem? 2003 volt, közepes év, hát, adtak érte vagy 22 milliót. Mondom, 2003 közepén. Jól jártak az eladók, becsületben megfáradt szadaiak, akik tisztességes pénzt kértek és kaptak földjeikért.

De ugyan, miért vettek földet ott a helyi menők?

Hát, ezért: 2005-ben összevonták, kivonták, bevonták. Aki érti, tudja mit jelent ez. Igazából semmit, csak már nem szántó volt a neve.

Aztán 2006-ben úgy gondolta a szadai Önkormányzat, hogy neki kell az a hat hektár. Hogy mire kell, miért kell, senki meg nem tudja mondani. Közmű semmi, valódi tervezés semmi, beruházó egy szál se. Virtuálisan ugyan vannak tervek, de valójában? Semmi. Gondolta a testület, megveszi, és passz.

De az ár, az már nem semmi, az már valami: 210.000.000.-
Mondom: Kettőszáztíz millió forint.

Ennyit adott a semmi hat hektárért, a falu legrondább szántóföldjéért, a parlagon heverő "szarér-húgyér" az okos, felkészült Önkormányzat.

Kettőszáztízmillió forint...
Harmincötmillió forint /hektár. Nem rossz.

Csak összehasonlításképpen: Sukoró híres-hírhedt 70 hektárját egy szigorú felmérés 25 millió/hektár árban határozta meg. A Velencei-tó partán, kiemelt övezetben...

Kiváncsiak Önök,OLvasóim Választóim, kik voltak a parlag eladói?
Nézzék meg a földhivatalban a 4423 helyrajzi számű ingatlanon, melynek ma a Szada Önkormányzata tulajdonosa, de az előző tulajdonosok is ott vannak.
Nézzék meg. Nem fognak meglepődni.

Kérdés: Ki és mennyi jutalékot kapott ezért az üzletért?
Találós kérdés: Mennyit fog ezen Szada veszíteni
?

Szada eladósodásában az ilyen ügyek erősen benne vannak.

Vessenek ennek véget! Vessünk ennek véget!
Az nem lehet, hogy ennek így kell mennie tovább...
Mert, ha igen, annak valódi csőd lesz a vége.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás györgy önkormányzat rába szada

A bejegyzés trackback címe:

https://rabagyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr32301325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása