Szada 21. Század

Friss topikok

  • Barigabi: Tisztelt Rába úr! 2111 Szada januári számában megjelent egy "szimpatikus" írás a nyugdíjvagyonunk... (2011.02.28. 20:27) NYUGDÍJ-PÉNZTÁRTAGOK! ELŐRE!
  • Barigabi: barigabi@fibermail.hu (2010.10.01. 08:40) TIZENÖT NAP

Linkblog

FOLYTATÁS II.

2010.07.25. 16:22 RÁBA GYÖRGY

A 2111. SZADA újságban roszul jelent meg az egyik oldal címe!

EZ AZ IGAZI, EZ A JÓ!

www.raba-szadavoks.blogspot.com 

 

Dolgozatunk elején szó volt az önkormányzati forrásokról

 

Nyilvánvaló, hogy a Program jelentős kiadással járó elemei fedezetét elő kell állítani.
Nézzük meg, mi mibe kerül? Kijelenthetjük, hogy az összes kiadás e körben 550- 600 millió forint körüli lesz, egyenletesen elosztva 5 évre.

 

Miből finanszírozható ez, miből lehetnek források, amikor azt halljuk, semmire nincs pénz?

 

  1. Forintkötvény kibocsátása a lakosság részére. Reméljük, bátran fektetnek a tehetősebbek saját falujuk fejlesztésébe. Megpróbáljuk. Értéke 200 millió forint.
    E forrásból egyébként eladó ingatlanokat is vásárolunk a faluban, bérbe adjuk, vagy később értékesítjük.
  2. Az útépítésben érintett ingatlanok hozzájárulása. 300 ingatlan esetében ez az összeg lehet egyszeri 3 millió forint, és lehet 15 millió forint is.    Érték: 10 millió forint.

 

  1. A „gyümölcskötvény” keretéből ide telepítünk forrásokat.                
    Érték: 100 millió forint.
  2. A soha meg nem valósuló Berek I. ingatlanát, 6 hektárt, piaci áron eladjuk. Valószínűleg veszteséggel. Szerencsés esetben a pénzünknél leszünk.                          
     Érték: 200 millió forint
    .
  3. Az átalakuló, szolgáltatásokat is végző KHT-tól várható nyereség         
    Érték: 10 millió forint.
  4. A megvett és ipari területekké alakított Mogyoródi út-menti földek értékesítése. Ebből 5 év távlatában mintegy 350 millió forint várható.  Bevétel: 350 millió forint.

 

Bár levezetésünk nem állná ki egy mérlegképes könyvelő vizsgálatát, de a lényeg itt van: Van forrás. Van elég forrás. Csak szándék kell. Tiszta, igaz, becsületes szándék. Nem csak Nemzeti Összefogás kell. Helyi Összefogás is. Lesz-e? Mi ennél többet vállalni nem tudunk. Nem is akarunk. Amit tervezünk, reális, valós dolgok. Felkészültek, és elszántak vagyunk. Kérdéseket várunk. Válaszolunk.

 

 

 

6. fejezet

Végezetül rögzítjük az alapvető erkölcsi kérdést: Szabad-e lopni?

 

1.       Véget vetünk a kárpótlási földkufárok, a részarány-tulajdon brókerek ámokfutásának, aminek egyetlen eredménye az volt, hogy a megbolondított, tisztességes, becsületben megőszült, a téeszekben a fél életüket ledolgozó  szadai parasztemberek, régi, igazi gazdák a munkájukért cserébe kapott, valamint a világégésekben odaveszett, évtizedet táborokban töltő, ott elrohadó, vagy a Rákosi - Kádár börtönökben sínylődő, mindenüktől megfosztott eleink maradék vagyonáért, káráért kapott színes papírjait néhány, eszét és józan ítélőképességét elvesztett helyi öreglegény összeszedve, mindenkit becsapva, százmilliós vagyonokat harácsoljon össze. Ami megtörtént, megtörtént.

 

2.       Az 1994 év kárpótlási egyezsége nem egyezség, hanem galádság, átverés, szemétség volt, és ebben nagyon sokan megégtek. Lelkük rajta, és béke közéleti poraikra! Ezeknek a legényeknek a továbbiakban ugyanis semmi keresnivalójuk Szada közéletében. Örüljenek vagyonuknak, vásároljanak javakat, egészséget, boldogságot, de ne akarjanak semmi egyebet. Tudják önmaguk is, kikről van szó. Nem a kárpótláson jól keresőkről, az ügyes, bátor és kockáztató vállalkozókról, nem azokról, akik néhány aranykoronájukból tisztes hasznot szereztek. Hanem azokról, akik egyrészt egyezséget hazudva lerabolták a szadai kárpótlást, egyszerű piti átveréssel, másrészt még a későbbi boldogulástól is megfosztották saját véreiket!  Ha rajtuk múlna, a 4-500 szadai kiskárpótolt soha az életben a pénzéhez nem jutna. Mielőtt bárki a szívéhez kapna, rágalmazásról beszélne, fenyegetne: a jegyzőkönyvek mindent rögzítettek. S, bizony, megvannak.

 

 

 

Rába György

 

www.raba-szadavoks.blogspot.com

www.rabagyorgy.blog.hu

rabagyorgy01@gmail.com

06-30-8423534

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rabagyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr172174916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása