Szada 21. Század

Friss topikok

  • Barigabi: Tisztelt Rába úr! 2111 Szada januári számában megjelent egy "szimpatikus" írás a nyugdíjvagyonunk... (2011.02.28. 20:27) NYUGDÍJ-PÉNZTÁRTAGOK! ELŐRE!
  • Barigabi: barigabi@fibermail.hu (2010.10.01. 08:40) TIZENÖT NAP

Linkblog

EGY KORSZAK LEZÁRULT

2010.10.04. 16:10 RÁBA GYÖRGY

Tisztelt Olvasóim és Választóim!


 

Azt gondolom, nincs okom sem szégyenkezni, sem szomorkodni.
Minden idők leggyengébb részvétele mellett, 30% fölötti eredményt értem el, s biztos vagyok abban, hogy képviselőségem a választók egy részének tájékozatlanságán bukott el. Azt ui nehezen hiszem, hogy aki engem szavazna be polgármesternek, az nem látna szívesen a testületben is.


 

Az eredmény közismert.
Semmi okunk kételkedni abban, hogy ez a testület legitim-e.Természetesen az. Azonban abba nem törődhetünk bele, hogy 40% alatti részvétel volt Szadán. Ez súlyos kritikája nyertesnek és vesztesnek egyaránt.


 

Ugyanakkor nagyon kíváncsi leszek, hogy például az immár képviselővé vált sportköri elnök Vrabély Balázs mikor jelenik meg a Szőlőhegyen, két tekercs kerítéshuzallal, hogy rendbe tegyék végre azt a szemétdombot, amit szabadidőközpontnak mernek hívni, de arra is befizetek, hogy mikor és ki kezd tárgyalásokat a COOP Zrt-vel a falu központi részét uraló romhalmaz eltakarításáról? Illúziónk ne legyen: Az eddigi sorozatosan rossz döntéseket hozó testület maradékából álló "új" testület + a két fideszes új tag nem fog csodát tenni. El tudja azt valaki hinni, hogy majd most lesz másképp, ugyanazokkal az emberekkel? El tudja azt bárki képzelni, hogy majd most fognak lépéseket tenni a kárpótoltak földjeinek hasznosítására? Nem hiszem, hogy ennek lenne realitása. Sokkal inkább a pecsenyék további sütögetése lesz a fő cél.


Nincs más esély, mint a civil kontroll. Hogy majd később, akár évekkel később, végre egy valódi civil szerveződés várja a választásokat, úgy, mint Veresegyházon a SZOVE, úgy, mint a Lokálpatrióta Klub Gödöllőn, vagy más, hasonló szerveződések. Nekünk, az én 382 (!!!) polgármesteri szavazatot adó támogatói körömnek és nekem magamnak is, egy dolgunk van: összehozni a ma vereséget érzőket egy laza, de létező szervezetbe, hogy aztán, amikor kell, készen álljunk. Mert nehogy bárki nagy tételben fogadjon arra, hogy ez a formáció kitart négy éven át.


 

Szada megbukott a szintvizsgán demokráciából, érdekérvényesítésből, és nem azért, mert én személyemben nem lettem képviselő! Hanem azért, mert elfelejtette megújítani a falu vezetőségét. A szintvizsgát azonban követi majd egy másik vizsga, akár évekkel később. S holnaptól kezdve arra készülünk. Nem demagóg módon, nem hangoskodva, és nem hőbörögve. Nem névtelen szórólapokat csempészve postaládákba éjnek évadján. Nem. Hanem szerveződve, erőt és segítő szándékot mutatva.


 

A bűnöket azonban ne toleráljuk! Az esztelen pénzköltést, a magánzsebekbe való pénztömést sem! Mert a későbbi terheket nekünk kell állnunk. A mai győzőknek és a mai vesztőknek egyaránt.


 

Szada 3400 választópolgárából 864-en választottak polgármestert, és 450-550 szavazattal képviselőket emeltek a testületbe. Ez, akár hogy csűrjük-csavarjuk, 25% és 15% körüli támogatottság, a választópolgárok arányában. Ettől kellene félnünk? 


 

Várom az érdeklődőket a rabagyorgy01@gmail.com levélcímen. Kezdjük meg a szerveződést!

Ezt a blogot, megtartom, de nem írok egy ideig.

Aki keres, annak a raba-szadavoks.blogspot.com oldalt ajánlom, vagy az ott később fellehető új címet.

Barátsággal,


RÁBA GYÖRGY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rabagyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr122344319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása